Kosten

Living Food är en mycket livgivande och enzymrik kost

Den består av vegetarisk mat utan mjölkprodukter, och tillagas med avsikten att bibehålla och även att höja näringsvärdet i maten innan den serveras. Kosten passar även för gluten- och laktosintoleranta personer.

Optimal näring

Kostens främsta fördelar är följande

I och med att maten inte upphettas över 42°C bevaras alla enzymer, vitaminer och andra näringsämnen. Enzymer och vitaminer t.o.m. ökar avsevärt vid groddning och mjölksyrning/fermentering.

Maten tillreds så att den blir mycket lättsmält. Detta innebär att du inte blir trött och dåsig efter maten, utan känner dig pigg samtidigt som du upplever en behaglig mättnadskänsla.

Kosten är rik på mjölksyrabakterier, vilket gör att tarmarna tillförs rätt sorts bakterier som hämmar ohälsosamma tarmbakterier och svampar i tarmarna. Härmed skapas en frisk tarmflora, vilket är en förutsättning för en frisk kropp (80% av immunförsvaret sitter i tarmarna!). Du får lära dig att på ett enkelt och snabbt sätt att mjölksyrejäsa både grönsaker, drycker och vissa maträtter.

Eftersom maten har ett lågt GI-värde så känner du dig mätt länge samtidigt som blodsockernivån hålls stabil. Eventuellt sug efter sötsaker och söt mat försvinner efterhand.

Maten innehåller endast nyttiga fetter. De nyttiga fetterna reducerar det farliga kolesterolet i blodet och minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Maten innehåller stor mängd naturliga fibrer i och med att vi inte använder oss av några raffinerade produkter. Fibrer är mycket viktiga för en väl fungerande tarmfunktion och för mättnadskänslan.

Då maten innehåller alla näringsämnen kroppen behöver och i stor mängd, balanseras kroppsvikten inom några månader. Oavsett om man väger för lite eller för mycket stabiliseras kroppsvikten till den naturliga vikten.

Maten innehåller också ett balanserat pH-värde, vilket gör att om du idag är försurad så blir du mer motståndskraftig när du åstadkommit rätt pH-värde i kroppen. Dagens moderna kost består till stor del av matvaror som har syrabildande effekt i kroppen.

När vi är försurade blir vårt immunförsvarssystem ur balans och vi blir inte lika motståndskraftiga mot de sjukdomar vi har anlag för. Detta kan jämföras med hur t.ex. miljön reagerar på ett för surt pH-värde.

”Att få se matlagningen och lära sig hanteringen av råvarorna var mycket bra. Bemötandet samt variation av teori och praktik också. Bra med yoga på kvällen. Bra utnyttjande av tiden.”

Mitt kolesterolvärde har nu minskat från 8,5 till 6,2 på 1,5 månad med Living Food. Läkaren var mäkta imponerad över att det minskat så pass bara av ändrad kost.”

“Bra matlagningsdemonstrationer hur man lagar och fixar till maten. Fint ställe. Skön stämning.”

”Det har varit 15 oerhört givande dagar! Positivt mottagande, välordnat och struktuterat upplägg, pedagogiskt under lektioner genom att ta upp/visa en sak i taget. Bra blandning mellan lektioner och egen tid. Bra med flexibilitet efter olika gästers behov.

Mycket rogivande miljö med ljusen, musiken, öppna spisen och naturen. Bra att alla aspekter på ett gott liv tas upp både teoretiskt och praktiskt.
Godaste Living Food jag har ätit!”

Smakupplevelser

Näring och njutning

Att äta nyttigt behöver inte alls betyda att man äter tråkigt. Tvärtom så är det ofta även en fröjd för ögat att se delikatesserna skapade och dekorerade av fina råvaror. Det känns så riktigt att äta Living Food produkter. Tårta á la Living Food är också en upplevelse och njutning, utan att behöva oroa sig för förhöjda blodfetter eller blodsockervärden. Man mår bra av dem och man får mer energi.

Att ”fika” tillsammans är alltid lika trevligt. Här på Living Food Institute gör vi fikabröd som är jättegott och som kan ätas med gott samvete! Utmärkt även för dig som har diabetes eller hjärt- och kärlsjukdomar.

Fikabrödet innehåller bl.a. …

• Nötter, som innehåller mycket mineraler och nyttiga fetter som minskar de ohälsosamma blodfetterna.

• Torkade frukter, som är mycket mineral- och selenrika och har en positiv pH-neutraliserande inverkan i kroppen.

• Lime eller citron, som är en effektiv antioxidant (förhindrar negativa oxidationsprocesser i kroppen) och som också har en pH-neutraliserande inverkan i kroppen.

Fikabrödet innehåller INTE

• Vitt socker, vilket höjer blodtrycket för snabbt och som inte heller är bra för tarmens bakterieflora.

• Vitt mjöl, vilket saknar nyttiga fibrer och som även höjer blodsockret lika snabbt som vitt socker.

• Margariner eller andra processade ohälsosamma fetter som kan lagras i blodkärlen.

Fikabrödet gräddas inte heller i ugnen, vilket innebär att inga ohälsosamma transfetter bildas.

Glassen är så nyttig att du och barnen t. o. m. kan äta den som kvällsmat.

• Glassen innehåller frukt och bär med mängder av vitaminer, mineraler, antioxidanter, fibrer m.m.

Glassen innehåller INTE

• Transfetter från billiga fetter.

• Vitt socker, vilket höger blodsockret för snabbt och som inte heller är bra för tarmens bakterieflora.

• Smakämnen, färgämnen, stabiliseringsmedel m.m.