Vår profil

Näring för kroppen och vila för sinnet

• Fräsch och ren stil, med de senaste trenderna inom Living Food.

• Ständigt nytänkande och utvecklade metoder för mattillredning m.m.

• Välstrukturerade och lärorika lektioner samt matlagningsdemonstrationer.

• Vi lägger stor vikt vid att maten ska smaka extra gott och vara en fröjd för ögat.

• Hygienisk och professionell miljö. 

• Kurser om hälsosam mat och sund livsstil med inriktning på Living Food.

• Möjlighet till lever- och gallreningskur, parasit- och candidarening, samt uppbyggnad av tarmfloran.

• Fräscha lokaler, nya resårsängar, och nybyggda kaklade toaletter med dusch.

• Lugnt läge med motionsslinga i skogen strax intill och badmöjligheter i Värmelns rena vatten utanför.

• Egen inomhusodling där vi odlar ekologiska gröna bladgrönsaker och vetegräs m.m.

• Matlagningsdemonstrationer i samband med måltiderna, samt gemensam mattillredning.

• Yoga (mjuk yoga som passar både nybörjare och erfarna).

• Övningar i avslappnings- och andningstekniker samt tankens kraft.

• Personlig utveckling ingår i samtliga kurser.

• Demonstration och inköpstips för de modernaste torkapparaterna, vetegräs-/juicepressar, samt UV-belysningar för inomhusodling.

• R-bastu som du kan nyttja fritt när du vill under hela vistelsen.

• Möjlighet att komplettera kursen med klassisk massage.

Ansvarig

Birgitta Bengtsson är ansvarig för verksamheten och utbildningen på kursgården Living Food Institute® Sweden som ligger i Värmland.

“När jag gick min första kurs inom Living Food blev jag mycket fascinerad av vilken enorm effekt kosten hade på välbefinnandet, både kroppsligt och mentalt. Jag har sedan fortsatt att utveckla mitt intresse för kostens, tankens och motionens betydelse för hälsan med fler utbildningar och arbetspraktik både i Sverige, USA och på Ann Wigmore Natural Health Institute i Puerto Rico, Karibien.”

Birgitta är Certifierad Utbildare enligt Ann Wigmores lära om Living Food och har 20 års erfarenhet inom konceptet. Förutom detta är hon även Diplomerad Kostrådgivare. Hon ger praktiska och teoretiska lektioner inom näringslära, matlagning, inomhusodling, utrensning, fysisk och mental hälsa.

I hennes tidigare yrkesliv var hon ingenjör och jobbade inom telecom- och konsultbranschen som bl.a. projektledare, chef och verksamhetsutvecklare.